Twinkle | Digital Commerce

Investeerder Blokker doet bod op The Body Shop

2024-07-02
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Gordon Brothers, een Amerikaanse investeringsmaatschappij die eerder dit jaar huishoudketen Blokker redde, heeft een bod ingediend bij de bewindvoerders van The Body Shop.

Dit is te lezen op RetailTrends. Ook Alteri Investors zou een bod hebben neergelegd om de cosmeticaketen over te nemen. Dit private equitybedrijf, dat we ook kennen van de tijdelijke overname van speelgoedketen Intertoys in 2017, was vorig jaar ook al in de running om de keten van Natura & Co te kopen. De laatste eigenaar van de cosmeticaketen, Aurelius, heeft geen officieel bod neergelegd om het bedrijf terug te kopen. Inmiddels zijn er nog zo’n 100 winkels over te nemen, schrijft RetailTrends.

Verlossende woorden

Nadat in februari bekend werd gemaakt dat Mirage Retail Group op zoek ging naar nieuwe financiering voor Blokker, kwam in mei het verlossende bericht voor huishoudketen Blokker dat de herfinanciering zo goed als rond was. Verstrekker van de lening bleek investeringsmaatschappij Gordon Brothers te zijn. Volgens een bericht van de keten zelf zou het gaan om een werkkapitaalfinanciering met een looptijd van drie jaar.