Twinkle | Digital Commerce

Blokker: ‘Verkoop waarschijnlijk niet nodig’

2024-04-12
1000562
  • [nieuws]
  • 1:26

Huishoudketen Blokker gaat naar alle waarschijnlijkheid toch niet naar een andere eigenaar. Topman Ynse Stapert van moederbedrijf Mirage Retail Group verwacht dat het gaat lukken om de herfinanciering rond te krijgen.

In februari werd bekend dat Mirage Retail Group op zoek ging naar nieuwe financiering voor Blokker, en daarbij de keten ook had aangeboden aan potentiele kopers. Dat laatste was een back-up plan, mocht die financiering niet lukken. Die financiering lukt nu dus waarschijnlijk wel, stelt Stapert tegen het ANP: ‘Zoals het er nu naar uitziet is een verkoop niet nodig en gaat het ons lukken om die herfinanciering rond te krijgen.’

Wel lopen de gesprekken nog, een definitief akkoord is er volgens Stapert dus nog niet. ‘We zijn er nog druk mee bezig, het gaat de goede kant op.’ Hij verwacht binnen enkele weken meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.

Dirk Mulder, Sector Banker Trade Retail bij de ING, zegt in een reactie aan het AD alsnog rekening te houden met en verkoop op termijn: ‘Ze kunnen nu verder, en bijvoorbeeld bestaande verplichtingen aflossen. En ze zullen het geld ook gebruiken om de winkels te verbeteren en meer van deze tijd te maken. Dat is iets waar ze al langere tijd mee bezig zijn. Daarmee zou de toko ook verkoopklaar gemaakt kunnen worden.’

Ook redding voor Intertoys

Dat Blokker mogelijk toch financiering weet binnen te halen is goed nieuws voor Mirage Retail Group, dat met ketens Blokker en Intertoys in zijn maag zit. Die laatste probeerde het vorig jaar tevergeefs te verkopen. Eerder deze week werd duidelijk dat Intertoys een nieuwe lening bij de Rabobank heeft afgesloten waarmee het de komende jaren weer mee vooruit kan.

Lees ook: ‘Wie gaat Blokker nu kopen?’ (22-02-2024)