Twinkle | Digital Commerce

Topgeschenken opent eerste DC

2024-07-04
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Topgeschenken Nederland, bekend van Topbloemen.nl en Topgeschenken.nl, heeft in Nieuwegein zijn eerste distributiecentrum geopend. In de komende maanden zal Topgeschenken nog acht distributiecentra in heel Nederland openen.

In een persbericht geeft het bedrijf aan vanaf 2 juli gestart te zijn met het zelf leveren van bestellingen van webwinkel Topbloemen. Het distributiecentrum in Nieuwegein is volledig uitgerust om boeketten samen te stellen en klaar te maken voor levering aan klanten. Jasper Jolink, Supply Chain Director bij Topgeschenken Nederland, zegt hierover in het bericht: ‘Komende 1,5 jaar werken we ernaar toe om het logistiek proces volledig in eigen hand te nemen. We starten met het leveren van bloemen, later gaan we ook taarten, fruit en alle andere geschenken leveren vanuit onze eigen magazijnen en met onze eigen bezorgers.’

Verontwaardigd

Vorige maand gaf Topgeschenken al aan om voortaan het proces van bestelling tot bezorging in eigen beheer te gaan houden. Het bedrijf was voorheen afhankelijk van levering via bloemisten en bakkers, maar zag zich genoodzaakt om dit zelf te gaan doen. Volgens het bedrijf werd het door uitdagende marktomstandigheden tijd om een andere weg in te slaan. Veel bloemisten reageerden verontwaardigd op dit bericht en tientallen van hen willen juridische stappen nemen.