Twinkle | Digital Commerce

Suitable stapt in Steppin' Out

2024-07-03
1000562
  • [nieuws]
  • 1:12

Herenmodewinkel Suitable is de nieuwe eigenaar van het merk Steppin’ Out. In september dit jaar wordt het eigendom van het merk overgedragen. Steppin’ Out blijft bestaan als zelfstandig merk, binnen het merkenpakket van Suitable.

De overname brengt wat veranderingen mee voor Steppin’ Out. De winkels zullen vanaf dat moment exclusief herenmode verkopen, waar ze nu ook nog dameskleding in het aanbod hebben. Bovendien worden de meeste Steppin’ Out winkels omgebouwd tot Suitable winkels. Het merk Steppin' Out wordt opgenomen in de collectie van de Suitable winkels en zal bij Suitable te koop zijn in de webshop.

Webshop

De online winkel van Steppin’ Out zal ook blijven bestaan, wel wordt het verkoopportaal gekoppeld aan het platform van Suitable. Dat deed Suitable op eenzelfde manier eerder dit jaar met de overname van het merk King Essentials. Een deel van het e-commerce team van Steppin’ Out komt in dienst van Suitable.

‘We hebben dezelfde doelgroep en verkopen dezelfde soort kleding’, aldus Suitable-oprichter Raoul van Dun. ‘Het ligt in elkaars verlengde en daar zagen we ook de kansen liggen. We gaan dus investeren, bouwen en ontwikkelen aan de bestaande winkels en met het team aan de slag om tot één grote familie te komen.’

Steppin’ Out is een vertrouwd gezicht in de winkelstraat sinds 1983. Het kledingmerk heeft momenteel twaalf winkels, verspreid over Nederland. Suitable heeft achttien winkels en is ook online actief.