Twinkle | Digital Commerce

Blokker in de etalage

2024-02-22
1000562
  • [nieuws]
  • 1:15

Winkelketen Blokker staat te koop. Eigenaar Mirage Retail Group zoekt een nieuwe eigenaar voor de keten, die al jaren rode cijfers schrijft.

Dat bevestigt het bedrijf aan het FD, dat een document inzag dat Mirage Retail Group naar mogelijke kopers heeft gestuurd. ‘We zijn bezig met de financiering van Blokker. Daarvoor onderzoeken we alle opties’, aldus directeur Ynse Stapert van Mirage Retail Group.

Over een vraagprijs is niets bekend. Volgens Stapert gaat het ‘onderliggend heel goed’ met het bedrijf. Blokker leed het afgelopen boekjaar nog een brutoverlies van 1,8 miljoen euro. Daar komende de verliezen van het dc in Geldermalsen nog bij. Ook dat dc staat volgens het FD te koop.

Het is al langer bekend dat Mirage Retail Group op zoek was naar nieuwe financiering. Het was de bedoeling dat Intertoys zou worden verkocht, maar die verkoop ging niet door. Na het faillissement van BCC, in het najaar van 2023, bevestigde toenmalig ceo Michiel Witteveen dat andere ketens op termijn verkocht zouden worden. Na het mislukken van de Intertoys-deal besloot Mirage de keten een jaar uit de verkoop te halen. Stapert daar destijds over: 'Ik hoef niet uit te leggen dat de markt voor dit soort transacties in een tijd van oplopende rente uitdagend is. Het heeft op dit moment geen zin actief te zoeken naar een nieuwe koper voor de winkels. Maar dat is niet erg. Ze maken winst.'

Blokker behoort sinds 2019 tot de Mirage Retail Group. Michiel Witteveen nam de keten destijds over van de familie Blokker.