Twinkle | Digital Commerce

Verkoop Blokker definitief van de baan

2024-05-06
1000562
  • [nieuws]
  • 1:11

Huishoudketen Blokker gaat definitief niet over naar een andere eigenaar. De herfinanciering is zo goed als rond, verstrekker van de lening is de Amerikaanse investeringsmaatschappij Gordon Brothers.

Volgens een bericht van de keten zelf gaat het om een werkkapitaalfinanciering met een looptijd van drie jaar. Pauline Boerman, ceo van Blokker, is blij met de aanstaande afronding ‘Hiermee zetten we met Blokker een belangrijke stap voorwaarts voor de verdere groei van ons bedrijf. Voor onze klanten, medewerkers, leveranciers en andere betrokkenen goed nieuws.’

Ongelukkige tijd voor verkoop

In februari werd bekend gemaakt dat Mirage Retail Group op zoek ging naar nieuwe financiering voor Blokker, en daarbij de keten ook had aangeboden aan potentiële kopers. Dat laatste was een back-up plan, mocht die financiering niet lukken. Uit de markt klonk toen vooral pessimisme over dit plan. Zo was het volgens Sector Banker Trade & Retail Dirk Mulder van ING een onwijs ongelukkige tijd voor verkoop.

Online verder groeien

Dankzij deze herfinanciering is de verkoop van Blokker niet meer aan de orde, beaamt Ynse Stapert, ceo van Mirage Retail Group waar Blokker onder valt. ‘Met dit commitment kunnen we goede stappen zetten en worden uitdagingen omgezet in kansen als het gaat om de toekomst van Blokker.’ Volgens Nu.nl hoopt de winkelketen de komende jaren online verder te groeien en wil de keten verkoop van producten uitbreiden naar platformen als bol en Amazon.