Twinkle | Digital Commerce

‘Shein zoekt leveranciers die dichter op de Europese markt zitten’

2024-07-02
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Het Chinese online platform Shein zou van plan zijn om Turkse bedrijven toe te voegen aan zijn toeleveringsketen voor Europese activiteiten. Hiermee hoopt het platform de kritiek op het gebruik van Chinese arbeidskrachten te verminderen.

Volgens This is Money is Shein van plan om meer leveranciers te gebruiken die dichter bij de belangrijkste markten in Europa en het VK zitten. Naar het schijnt zijn Chinese functionarissen ontevreden met de mate van kritiek die Shein heeft gekregen sinds het nieuws over zijn voornemen om op de London Stock Exchange te noteren. Volgens critici gebruikt Shein leveranciers in China die slecht betaalde kledingarbeiders uitbuiten, waardoor het zijn kleding tegen lagere prijzen kan verkopen. Shein zelf heeft dit nieuws nog niet bevestigd.

Sheins marketplace

De fast fashion speler is al een tijdje bezig om andere leveranciers te vinden die willen verkopen op zijn platform in Europa. In mei werd bekend dat het platform in gesprek zou zijn met bedrijven als Colgate-Palmolive en Hasbro. Tijdens een webinar voor Europese merken zou Sheins head of seller marketing merken hebben opgeroepen om op het platform te verkopen. In Europa is Sheins marketplace al beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Polen, Portugal, Spanje en Zweden.