Twinkle | Digital Commerce

Sendcloud wil Italiaanse verzendplatform isendu overnemen

2024-06-26
1000562
  • 0:49

Verzendplatform Sendcloud wil zijn Italiaanse branchegenoot isendu inlijven. Daarmee wil Sendcloud zijn internationale ambities waarmaken.

Isendu is een Italiaans verzend- automatiseringsplatform dat meer dan 1.000 online bedrijven ondersteunt. Zij kunnen snel en eenvoudig labels aanmaken, zendingen vanuit één dashboard volgen en zo de klantervaring na aankoop optimaliseren.

‘Verzenden is de grootste kostenpost in de e-commerce en tegelijkertijd het belangrijkste knelpunt voor groei. Hoewel de meeste online winkels de kracht van e-commerce giganten als Amazon en Zalando missen, verwachten consumenten hetzelfde niveau van service en ervaring’, stelt ceo Rob van den Heuvel Sendcloud. ‘Isendu deelt deze overtuiging en sluit perfect aan bij onze missie om verzenden wereldwijd te verbeteren. We kijken ernaar uit om isendu officieel te verwelkomen als onderdeel van Sendcloud en zullen hen bij elke stap onze volledige steun bieden.’

Na verwachting wordt de overname tegen het einde van het derde kwartaal afgerond. Deze moet nog wel worden goedgekeurd door de betreffende instanties. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.