Twinkle | Digital Commerce

Verzendkosten Wehkamp hebben effect: ‘Helft van de bestellingen wordt opgehaald’

2024-03-21
1000562
  • 0:57

Sinds Wehkamp eind vorig jaar is begonnen met het vragen van verzendkosten voor levering aan huis, ziet het bedrijf een verschuiving in bezorging. Inmiddels wordt de helft van de bestellingen opgehaald bij DHL-punten.

Sinds half oktober betalen consumenten bij Wehkamp 50 eurocent verzendkosten voor bezorging aan huis. De kosten zijn een ‘stimulans’ om bij een pakketpunt te laten bezorgen. Dat laatste is gratis.

Die keuze heeft effect, zo stelt coo Frans Falize tijdens Emerce Retail. De helft van de bestellingen wordt inmiddels bij een DHL-punt afgehaald. Wehkamp heeft ook besloten om het bedrag van 50 eurocent te verdubbelen naar één euro. Volgens Falize wordt ook gekeken om bestellingen niet meer de volgende dag te bezorgen. ‘Maar wanneer het uitkomt. Daardoor kunnen we de transporten beperken.’

Het vragen van verzendkosten volgt op het besluit van Wehkamp om een symbolisch bedrag te vragen voor het retourneren van pakketten. Ook hier vraagt het bedrijf 50 eurocent voor. Nieuw is dat ook zusterbedrijven Kleertjes.com en Union River dit gaan doen.