Twinkle | Digital Commerce

Uber Eats en Flink werken ook in Duitsland samen

2024-02-05
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Gebruikers van de Uber Eats-app in Duitsland kunnen nu ook alle producten uit het assortiment van flitsbezorger Flink bestellen. Deze samenwerking tussen de twee bezorgers bestaat al in Nederland en Frankrijk.

Het partnerschap start in 39 steden in Duitsland, waaronder Berlijn, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Keulen en München. Uber Eats-gebruikers hebben directe toegang tot ruim 2.300 alledaagse producten, die met een klik in de app binnen enkele minuten bij hen kunnen worden bezorgd. De bezorging wordt verzorgd door de bezorgpartners van Uber Eats. Sinds begin dit jaar is het in Alkmaar, Haarlem, Leiden en Rotterdam mogelijk om boodschappen van Flink te bestellen via Uber Eats.

Opvallend is dat Flink de weg is ingeslagen van het samenwerken met maaltijdbezorgers. Sinds eind vorig jaar werken Flink en de Finse bezorgdienst Wolt in Duitsland samen. In eerste instantie ging het om een samenwerking in alleen hoofdstad Berlijn, maar dat wordt nu alweer uitgebreid. Daarnaast is Flink een samenwerking aangegaan met Thuisbezorgd.nl. Deze samenwerking is internationaal, waardoor klanten in Duitsland ook boodschappen van Flink kunnen bestellen via Lieferando.