Twinkle | Digital Commerce

Flink werkt in vier Nederlandse steden samen met Uber Eats

2023-01-27
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Flitsbezorger Flink gaat samenwerken met Uber Eats. In Alkmaar, Haarlem, Leiden en Rotterdam kunnen klanten daardoor boodschappen van Flink bestellen via Uber Eats.

De twee partijen deden eerder een test in Alkmaar en nu die succesvol is afgerond wordt dit verder uitgebreid. In de app van Uber Eats is in de deelnemende steden een assortiment van 2.000 Flink-producten beschikbaar. ‘Voor Flink betekent de samenwerking met Uber Eats een verdere uitbreiding van het al groeiende klantenbestand. Dat draagt bij aan het versterken van onze positie als marktleider in Nederland voor snelle boodschappenbezorging’, aldus Robin Kiesler, directeur Benelux van Flink in een reactie. Voor Uber Eats is de samenwerking een manier om het aanbod verder uit te breiden.

Desgevraagd laat Flink weten dat Flink-producten die bij Uber Eats worden besteld ook door bezorgers van Uber Eats worden bezorgd. De orders worden wel gepickt door medewerkers van Flink.

Opvallend is dat Flink de weg is ingeslagen van het samenwerken met maaltijdbezorgers. Zo was er onlangs nog de samenwerking met het Finse Wolt. Sinds eind vorig jaar werken die twee partijen samen in Berlijn. Onlangs werd dat alweer opgeschaald.