Twinkle | Digital Commerce

Online super Knuspr breidt uit naar Berlijn

2024-02-09
1000562
  • [nieuws]
  • 1:14

De Duitse online supermarkt Knuspr is dit voorjaar ook in de eigen hoofdstad actief. Voorheen was het bedrijf alleen in de regio Frankfurt en München actief, nu komt er dus een derde vestiging.

Knuspr bundelt aanbod van lokale verkopers en speciaalzaken en biedt lokale en kleinere retailers op die manier om hun aanbod bij een groter publiek te krijgen. Het bedrijf werd in 2021 opgericht in München en heeft sindsdien zijn aanbod gestaag uitgebreid. Volgens Knuspr is München zijn grootste markt en is het daar sinds eind vorig jaar ook winstgevend.

Het bedrijf heeft echter grotere plannen en wil tegen 2030 actief zijn in totaal zeventien Duitse steden. De eerste is dus meteen de grootste: Berlijn. Hier gaat het bedrijf van start met een aanbod van 15.000 artikelen, later zal dit worden uitgebreid. Knuspr verwacht dat Berlijn binnen een jaar München van de troon zal stoten als grootste markt waar het actief is, op gebied van omzet en aantal klanten.

Algemeen directeur Mark Hubner in een persbericht: ‘Het potentieel voor e-food is enorm in Duitsland. We staan nog maar aan het begin van een exponentiële ontwikkeling en onze succesvolle locaties in München en Rijn-Main laten zien dat ons aanbod precies aansluit bij de behoeften van de consument. We zijn bijzonder trots dat klanten die onze service een keer hebben geprobeerd, niet meer zonder willen.’

In september vorig jaar nam Knuspr nog branchegenoot Bringmeister over.