Twinkle | Digital Commerce

Berlijn krijgt nog een flitsbezorger: Wuplo

2021-09-02
1000562
  • [nieuws]
  • 1:16

Weer een nieuwe bezorgdienst mengt zich op het al overvolle flitsbezorg-toneel. Wuplo is vanaf nu actief in Berlijn en belooft snel uit te breiden naar andere steden in Duitsland en Europa.

Wuplo heeft een aanbod van ruim 2.000 producten en kan de boodschappen op een tijdstip naar keuze in een tijdvenster van 15 minuten aan de deur bezorgen. Dat kan op zijn vroegst binnen tien minuten na bestelling in de wijk Charlottenburg, en in 30 tot 60 minuten in de rest van het bezorggebied – dat zich voorlopig beperkt tot de stadsgrenzen van Berlijn. Op korte termijn worden de boodschappen in de gehele Duitse hoofdstad binnen tien minuten geleverd.

De oprichters van Wuplo zijn van mening dat er nog veel kansen zijn op de Duitse markt. Ze zijn sinds 2016 al actief met boodschappenbezorging met het bedrijf Family Friend in Moskou. Mede-oprichter van Wuplo, Sergey Schetinin: ‘Nu zijn we klaar om onze service naar de zeer veeleisende Duitse markt te brengen. Wij zien grote kansen voor een bezorgservice die drukbezette consumenten planningszekerheid geeft wanneer zij hun dagelijkse of wekelijkse boodschappen aan ons overhandigen. Dankzij onze tijdslot-bestelmogelijkheden kunnen Berlijners vooruit plannen en zich concentreren op de zaken die voor hen belangrijk zijn.’

Wuplo bezorgt tegen variabele bezorgkosten, afhankelijk van hoe druk het is. Zo kost de bezorging 1 euro bij weinig vraag, 1,60 euro bij gemiddelde drukte en 2,60 tijdens de piekuren. Daarnaast belooft Wuplo een afvalvrije bezorging en uitbreiding naar andere Duitse en Europese steden. 

[Foto: Wuplo]