Twinkle | Digital Commerce

Knuspr neemt Bringmeister over

2023-09-28
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

De Duitse boodschappenbezorgdienst Bringmeister wordt overgenomen door Knuspr. In ruil daarvoor krijgt Rockaway Capital, het huidige moederbedrijf van Bringmeister, een aandeel in het moederbedrijf van Knuspr.

De hoogte van dat aandeel hangt af van de ontwikkeling van Knuspr en Bringmeister in het komende jaar. Knuspr is onderdeel van de Rohlik Group. Beide moederbedrijven zijn Tsjechisch. Met de overname wil de Rohlik Group zijn leveringsgebied uitbreiden naar Berlijn en zijn positie in al aanwezige gebieden versterken.

‘We zijn erg optimistisch over de toekomst van online boodschappen’, aldus Tomáš Čupr, oprichter van de Rohlik Group. ‘Deze transactie versnelt onze groei aanzienlijk. We kunnen niet wachten om klanten in München te verwelkomen en Berlijn te laten zien wat we te bieden hebben.’

De overname van Bringmeister door Knuspr hing al even in de lucht. Enkele maanden geleden werd al duidelijk dat de overname was aangemeld bij de Duitse bundeskartellamt. Bringmeister is sinds 2021 onderdeel van Rockaway Capital, die het bedrijf in dat jaar overnam van supermarktketen Edeka.