Twinkle | Digital Commerce

DPD opent eerste winkel in Duitsland

2022-04-29
1000562
  • 1:08

Bezorgdienst DPD heeft in thuisland Duitsland zijn eerste DPD Store geopend. De ruimte is vooral bedoeld als extra dienst naar consumenten toe, om het online shoppen wat makkelijker te maken.

De winkel staat in hoofdstad Berlijn. Klanten kunnen hun online bestellingen laten bezorgen op de locatie, daar ‘in een ontspannen sfeer’ bijvoorbeeld kleding passen of producten uitproberen en deze direct indien gewenst retourneren. Ook zit er een duurzaam aspect in het initiatief, kartonnen dozen die niet meer nodig zijn worden bewaard voor klanten die zelf hun pakket willen verzenden. Daarnaast is er een aanbod aan fairtrade koffie en biologische snacks.

Het pand beschikt daarnaast over meer functies, zo fungeert het als micro-depot, waar vanuit pakketjes met de elektrische fiets in de buurt worden afgeleverd. Ook werkt DPD er samen met aanbieder van self-storage Storebox, zodat klanten ook spullen kunnen opbergen.

Eric Malitzke, algemeen directeur van DPD Duitsland: ‘We zijn allemaal de voordelen van online winkelen gaan waarderen, maar we kennen ook de uitdagingen. Vooral als het gaat om het ontvangen van pakketten, het retourneren van goederen, de vele dozen en verpakkingen en het bezorgverkeer in stadscentra. Dit is precies waar we met onze DPD Store op inzetten, tegelijkertijd creëren we een nieuwe merk- en winkelervaring.’

Volgens DPD moet op de lange termijn het concept in heel Duitsland worden uitgerold.