Twinkle | Digital Commerce

Lieferando gaat snel boodschappen bezorgen in Berlijn

2022-08-02
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Lieferando, de Duitse tak van Just Eat Takeaway.com, opent in de Duitse hoofdstad Berlijn een darkstore waar vanuit het boodschappen binnen 20 minuten bij klanten gaat leveren. Het bedrijf gaat de concurrentie aan met flitsbezorgers.

Just Eat Takeaway.com werkt al wel met meerdere supermarkten in verschillende landen samen voor bezorging van boodschappen en maaltijden (in Nederland bijvoorbeeld met Albert Heijn), maar nu zet het bedrijf dus ook meer in op het zelf aanbieden van een boodschappenbezorgdienst.

Die dienst heeft de naam ‘Lieferando Express’ gekregen, en is een voortvloeisel van ‘Skip Express Lane’, een vergelijkbare bezorgservice die eerder al in Canada werd uitgerold. Zo snel gaat dat bij Lieferando Express nog niet. Dat is vooralsnog alleen in een deel van Berlijn beschikbaar als test, specifiek in een straal van twee kilometer vanaf de dark store gelegen in de wijk Charlottenburg. Consumenten kunnen momenteel kiezen uit een aanbod van meer dan duizend producten, waaronder fruit, brood, schoonmaakmiddelen en babyproducten.

Volgens Just Eat Takeaway.com moet de pilot inzicht geven in het marktpotentieel in Europa, stelt Andrew Kenny, interim coo van het bedrijf: ‘Boodschappen en gemak vertegenwoordigen een toenemende marktkans die onze consumentenpropositie verder verbetert, netwerkeffecten en merkloyaliteit stimuleert, en het gebruik van onze bezorgvloot verbetert.’