Twinkle | Digital Commerce

Veams nieuwe aandeelhouder van Cookinglife

2024-01-02
1000562
  • [nieuws]
  • 0:49

Kookwinkel Cookinglife heeft een minderheidsbelang verkocht aan investeringsbedrijf Veams. Op deze manier wil het Groningse bedrijf verder groeien in Europa.

Oprichter Sebastian Bakker van Cookinglife geeft in een bericht aan dat het bedrijf deze ontwikkeling niet alleen aankon. ‘We willen groeien in ons aanbod hoogwaardige kookartikelen, het magazijn uitbreiden en stappen maken met onze automatisering. Met Veams halen we bovendien veel e-commerce kennis en creativiteit in huis. Met de webshops van Wovar en Gadero hebben ze zich bovendien reeds internationaal bewezen.’ Ook Henk Jan Bijmolt, oprichter van Veams, ziet de deal zitten: ‘Tegelijk beseffen we ook dat het een monsterklus wordt om ons te onderscheiden in een overvolle markt. We hopen een goede sparringpartner voor Cookinglife te zijn.’

Cookinglife runt naast de webwinkel momenteel vier fysieke kookwinkels in Nederland en bezorgt ook in België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje en Italië. In 2020 lanceerde de kookwinkel een Europese webshop.