Twinkle | Digital Commerce

About You schrijft nog wel verlies, maar is op de goede weg

2023-07-12
1000560
  • [nieuws]
  • 1:36

Modeplatform About You heeft de resultaten van het eerste kwartaal van diens boekjaar 2023/2024 – dat eindigt op 31 mei – bekendgemaakt. Daarin maakt het bedrijf melding van een brutoresultaat dat ‘eerder dan gedacht’ in de zwarte cijfers staat. Onder de streep staat nog wel een verlies.

About You wil in het huidige boekjaar voor het eerst uit de min komen en oprichter Tarek Muller liet eerder weten daar alle vertrouwen in te hebben. De aanloop naar dat boekjaar was echter weinig veelbelovend. Met een nettoverlies van 229 miljoen en een brutoverlies van 137 miljoen euro in 2022/2023. About You heeft echter flink gesneden in de kosten, en dat is nu wel terug te zien in de resultaten.

Om resultaat te boeken, moest About You wel flink snijden in de kosten. Zo werd meer dan de helft minder aan marketing uitgegeven in de eerste drie maanden van het boekjaar, vergeleken met diezelfde periode in het vorige boekjaar. Ook op gebied van voorraad, logistiek en personeel heeft About You bezuinigd, liet Muller eerder al weten. Het gevolg daarvan is dat About You nu voor het eerst een brutoresultaat met een zwarte pen kan opschrijven. Deze kwam uit op 4,2 miljoen euro, vergeleken met 28,8 miljoen euro in het rood een jaar eerder. Netto blijft het platform echter nog een verlies schrijven, en hoewel deze aanzienlijk minder is dan voorheen, komt dit alsnog uit op 23,8 miljoen euro in het rood.

Groei boekt het platform ook nog steeds in verkopen, hoewel marginaal. De omzet van About You steeg met 0.6 procent naar ruim 507 miljoen euro. De groei – evenals winstgevendheid – komt vooral uit de DACH-regio. Voor het volledige boekjaar gaat About You nog steeds uit van een break-even bruto resultaat. De omzet moet met 1 tot 11 procent groeien.