Twinkle | Digital Commerce

Break even draaien wordt voor About You nog een hels karwei

2023-05-11
1000562
  • [nieuws]
  • 1:29

Enkele maanden geleden maakte About You-oprichter Tarek Muller nog bekend ‘alle vertrouwen’ te hebben om in boekjaar 2023/2024 uit de rode cijfers te raken. Waar dat vertrouwen op gebaseerd is, is onduidelijk, zo blijkt vandaag uit de publicatie van de meest recente jaarcijfers. About You is verder dan ooit verwijderd van zwarte cijfers.

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat About You nog even de tijd heeft om de boel te repareren. De vandaag bekendgemaakte jaarcijfers gaan immers over boekjaar 2022/2023. Daarnaast ging Mullers eerdere uitspraak over de brutowinst. Maar de gepubliceerde jaarresultaten liegen er niet om. About You duikt steeds verder de rode cijfers in. In boekjaar 2021/2022 ging de nettowinst nog van 59,9 miljoen naar 124,4 miljoen euro in het rood, een jaar later komt het nettoverlies uit op 229 miljoen euro. En de eerder genoemde brutowinst? Die komt uit op 137 miljoen euro in het rood.

Het platform weet nog wel de groei erin te houden. Zo stijgt het aantal actieve klanten met 11.8 procent tot 12,7 miljoen en nam de omzet met 10 procent toe tot ruim 1,9 miljard euro. Volgens het bedrijf extra knap, vanwege de aanhoudende uitdagende marktomstandigheden. Ook houdt About You vast aan het plan om break even te draaien. Volgens Muller heeft het bedrijf in het afgelopen boekjaar ‘belangrijke maatregelen’ getroffen om winstgevendheid te verhogen, vooral op gebied van voorraden, logistiek, marketing en personeel. De oprichter laat weten dit jaar meer in te zetten op winstgevendheid in plaats van groei. Daarom verwacht About You ook voor het huidige boekjaar een omzetgroei tussen de 1 en 11 procent, naast de eerder uitgesproken brutowinst.