Twinkle | Digital Commerce

Franse politiek is niet blij met Shein

2023-06-12
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Fast fashionspeler Shein roept, vanwege de mogelijke impact van het Chinese bedrijf op het milieu en de mensenrechten, bezorgdheid op bij de Franse politieke partij Place Publique. In een campagne roept de partij daarom op tot actie tegen Shein.

Dit meldt Fashion United. De campagne benadrukt Shein's gebruik van polyester, afgeleid van verwerkte olie en gas. Rapporten geven aan dat synthetische kleding microplasticvezels in de oceanen laat vrijkomen, waardoor vervuiling ontstaat. Shein geeft aan dagelijks tot achtduizend nieuwe items te produceren, waardoor de online handelaar volgens de partij bijdraagt aan de vernietiging van het klimaat.

In de campagne geeft de partij aan dat er wetgevende en regelgevende maatregelen moeten komen waarmee reclame- en marketingstrategieën die overconsumptie bevorderen beter gereguleerd kunnen worden. Volgens de partij moeten websites van merken die duizend of meer nieuwe items per dag uitbrengen, verwijderd of geblokkeerd worden. De campagne zocht oorspronkelijk de steun van 30.000 ondertekenaars. Inmiddels zijn ze daar overheen gegaan en is het streven opgehoogd naar 50.000 mensen die de petitie ondertekenen.