Twinkle | Digital Commerce

Sheins beursgang in Londen stap dichterbij

2024-05-14
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Shein wedt op twee paarden voor zijn beursgang. Nu de kans op een notering in de VS steeds minder kansrijk lijkt, zet het fast fashion concern meer vaart achter het alternatief: de beurs in Londen. Dat melden bronnen aan persbureau Reuters.

De geruchtenmachine rondom de beursgang van Shein draait al langer op volle toeren. Het bedrijf deed vorig najaar een vertrouwelijke aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens geruchten loopt de e-commercegigant tegen veel obstakels aan om die goedkeuring rond te krijgen, mede ingegeven door de verkiezingen in het land. Zo zou er kritiek zijn op de vermeende slechte arbeidsomstandigheden in fabrieken van toeleveranciers en de diverse rechtszaken die het bedrijf heeft lopen met concurrenten.

SkyNews wist eind vorig jaar al te melden dat Shein belangstelling heeft voor een notering aan de Londense beurs. Nu heeft Reuters meer bronnen gesproken die deze geruchten bevestigen. Toch zegt het persbureau dat Shein nog altijd de voorkeur geeft aan een notering in New York en te hopen op een verandering in het politieke sentiment rond de aanvraag.