Twinkle | Digital Commerce

ChannelEngine lijft Vendiro in

2023-06-23
1000562
  • [nieuws]
  • 0:49

Het Nederlandse techbedrijf ChannelEngine heeft zijn branchegenoot Vendiro overgenomen. Beide partijen bieden softwareoplossingen voor het beheren van marktplaatsen.

Vendiro is evenals ChannelEngine in Leiden gevestigd en biedt online verkopers toegang tot meer dan 70 Europese online marktplaatsen. Het bedrijf heeft een sterke positie in de Benelux en Europa, met klanten als Blokker, Bax Shop en Keter.

De overname van Vendiro stelt ChannelEngine in staat om het aanbod voor e-commercebeheer uit te breiden en beschikbaar te maken voor meer klanten. Het bedrijf voegt meer expertise en e-commerce kennis toe met het personeel van Vendiro. De technologische innovaties van beide bedrijven, op het gebied van algoritmes en repricer engines, worden versterkt door ze te combineren.

ChannelEngine werd in 2013 opgericht. Op het e-commerce en marketplaces beheerplatform worden ruim 11 miljoen verschillende producten verkocht op meer dan 700 verschillende online verkoopkanalen en marketplaces. Het bedrijf is gevestigd in Leiden en heeft kantoren in München, Dubai, Singapore, Melbourne, Toronto, Dublin en New York.