Twinkle | Digital Commerce

ChannelEngine haalt 50 miljoen dollar op

2022-03-15
1024512
  • 0:49

Marktplaats-integratieplatform ChannelEngine heeft in een Series-B financieringsronde 50 miljoen dollar opgehaald. Daarmee wil het Nederlandse bedrijf zijn activiteiten verder opschalen.

In totaal heeft het bedrijf nu 57 miljoen dollar opgehaald. De financieringsronde werd geleid door Atomico, ook General Catalyst, Inkef en Airbridge Equity Partners deden mee. Daarnaast stapt Stephan Schambach, oprichter van onder andere Intershop, in het bedrijf als angel investor.

ChannelEngine, opgericht in 2013, koppelt retailers, merken en groothandels vanuit hun eigen systeem met internationale marktplaatsen, waaronder bol.com en Amazon. De groei van deze marketplaces zorgt er ook voor dat meer handelaren willen aansluiten, en dat betekent dat het platform van ChannelEngine groeit. ‘Merken, groothandels en detailhandelaren willen de e-commercekans benutten door een naadloze ervaring te bieden waar de moderne klant om vraagt’, stelt ceo en oprichter Jorrit Steinz. ‘Door op te treden als het controlecentrum voor e-commerce, stellen we merken, retailers en groothandels in staat om wereldwijd op marktplaatsen te verkopen.’