Twinkle | Digital Commerce

ChannelEngine schrijft 5 miljoen bij

2021-01-19
1000562
  • 1:02

Marketplace integrator ChannelEngine heeft in een financieringsronde 5 miljoen euro opgehaald. Het Nederlandse bedrijf steekt het groeigeld onder meer in de aanstelling van zeventig medewerkers wereldwijd.

In een verklaring laat het marktplaats-integratieplatform weten dat ‘de huidige behoefte aan oplossingen in de markt, gecombineerd met de snelheid waarmee bedrijven overstappen op een directe verkoop op de consumentenmarkt (d2c), dit het ideale moment maken om de positie van ChannelEngine te benutten en snel op te schalen’. Het bedrijf breidt momenteel uit naar Europa, de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Marktplaatsen rukken op

De Serie A-financiering staat onder leiding van INKEF Capital, met deelname van de bestaande investeerder Airbridge Equity Partners. ‘Voor ons was het de interessante marktpositie, de tractie en niet in de laatste plaats de diepgaande domeinkennis van het team op het gebied van e-commerce die ons deed besluiten om deze sterke, op overtuiging gebaseerde investering te doen’, licht INKEF-directeur Kyang Yung toe.

ChannelEngine-ceo Jorrit Steinz stelt de financiële injectie goed te kunnen gebruiken. ‘E-commerce neemt een steeds groter deel van de wereldwijde detailhandelsverkopen voor zijn rekening. Klanten hebben hun zoektocht naar producten verschoven van zoekmachines naar marktplaatsen.’ Bij de marketplace integrator werken op dit moment 65 medewerkers.