Twinkle | Digital Commerce

Auchan opent kassaloze winkel in Polen

2023-06-29
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Auchan heeft zijn eerste kassaloze winkel geopend in Warschau. De supermarktketen verwacht in Polen op termijn veertig van deze zogeheten ‘Auchan Go’-winkels te openen.

De winkel telt 75 vierkante meter en heeft 1000 producten in de schappen, waaronder vers, diepvries en houdbaar. Ruim veertig procent van het aanbod is eigen merk. Klanten tonen bij de entree bij een terminal hun betaalpas en telefoon, waarna camera’s en sensoren hun winkelgedrag volgen en de rekening automatisch verwerken wanneer ze de winkel verlaten. Er kunnen maximaal dertig klanten tegelijkertijd winkelen.

Polen is de eerste markt waar het concept Auchan Go volledig in bedrijf wordt genomen, nadat de supermarktketen daar eerder tests mee deed in Frankrijk. Het bedrijf heeft hoge verwachtingen van het concept, en verwacht het op termijn ook in grotere winkels te kunnen toepassen, zo laat Auchan weten in een persbericht. ‘We gaan ervan uit dat het Auchan GO-concept voortdurend zal evolueren om tegemoet te komen aan de veranderende verwachtingen van onze klanten. Uiteindelijk plannen we ongeveer veertig vestigingen van dit type te openen in de komende jaren.’