Twinkle | Digital Commerce

Auchan opent eerste kassaloze super in Frankrijk

2019-02-07
1000561
  • 1:03

De Franse supermarktketen Auchan opent begin maart een eerste vestiging van zijn kassaloze concept Auchan Minute in Europa.

De vestiging van Auchan Minute zal komen te staan in Villeneuve d’Asq, nabij de Belgische grens. In eerste instantie is de winkel alleen beschikbaar voor medewerkers van Auchan. Het winkelconcept kenmerkt zich door kleine winkels, die in Frankrijk wordt zo’n 18 vierkante meter groot, waar klanten alleen in kunnen door hun smartphone te scannen. In het assortiment, bestaande uit zo’n vijfhonderd artikelen, vinden zij voornamelijk snacks. In China is de container inmiddels populair. De Franse keten hoopt die populariteit ook mee te nemen naar Europa.

Kans van slagen

Het is niet voor het eerst dat een dergelijk kassaloos concept in Europa wordt gelanceerd, in Nederland is Albert Heijn bijvoorbeeld al langer bezig met zijn kassaloze tap to go-concept. Toch heeft dit concept een grote slagingskans, stelt retailexpert Paul Moers tegen BNR Nieuwsradio. ‘Eigenlijk doen ze het op dezelfde manier zoals Albert Heijn dat heeft gedaan. Dus eerst testen op medewerkers. Ik denk dat het heel makkelijk kan aanslaan. Maar dit is natuurlijk nog een tussenstap want in de toekomst zal het nog sneller gaan met image recognition, waar camera’s precies volgen wat je doet en wat je hebt gekocht.’