Twinkle | Digital Commerce

Wibra breidt recyclingprogramma uit naar meer winkels

2023-03-13
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Retailer Wibra en Impackt breiden hun pilot uit naar meer filialen. De twee bedrijven houden al geruime tijd een proef waarbij klanten lege plastic verpakkingen kunnen inleveren en daarmee sparen voor korting.

De proef loopt sinds september vorig jaar. Het aantal filialen dat nu meedoet aan het recyclingprogramma is verdubbeld naar vijftig. Wibra werkt daarvoor samen met Impackt, dat een app heeft ontwikkeld waarmee consumenten kunnen bijhouden hoeveel plastic verpakkingen ze hebben teruggebracht. Middels de app kunnen klanten de streepjescode van de verpakking en een QR-code op de inleverbak scannen. Daarna zien ze wat de CO2-impact van hun bijdrage is en hoeveel punten ze hebben verdiend.

Met die punten kunnen ze vervolgens sparen voor kortingsbonnen op producten. Volgens beide bedrijven neemt de vraag naar dergelijke initiatieven toe, en is het daarom tijd om op te schalen. ‘Met de uitbreiding van de inzameling van plastic flessen zorgen we er samen met Wibra voor dat de korte recycleroute verder wordt opgeschaalde’, stelt Bouwe van Neerbos, oprichter van Impackt.