Twinkle | Digital Commerce

Studystore stopt ermee

2023-02-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Studieboekenwebshop Studystore staakt per direct haar activiteiten en ook zusterbedrijf Studers stopt ermee. Dat maakt moederbedrijf The Learning Network (TLN) bekend op haar website.

TLN onderzoekt momenteel nog de mogelijkheden om een gedeelte van de Studystore-activiteiten over te dragen aan andere partijen. De webshop trekt naar eigen zeggen de stekker eruit doordat het de klantdoelstellingen niet waar kan maken vanwege ‘slechte leverperformances’. Vorig jaar had Studystore het voornemen om problemen op te lossen en de systemen klaar te maken voor correcte levering en communicatie.

Leverproblemen

Dat is niet gelukt, aldus TLN: ‘In januari, tijdens de leveringen voor het tweede semester, is gebleken dat de problemen onvoldoende te boven zijn gekomen en heeft de directie moeten besluiten om de Studystore-activiteiten definitief te staken.’ Circa 26 werknemers verliezen hun baan door het besluit, lopende bestellingen zullen de komende weken nog worden afgehandeld. Het is inmiddels niet meer mogelijk om een bestelling te plaatsen bij de studieboekenwebshops.

Nieuwe ceo

TLN zegt zich vanaf nu te gaan richten op de overgebleven merken VanDijk en Studieshop.be. Als gevolg van het stopzetten van Studystore en Studers, vertrekt ook voorzitter van de directie en ceo Natascha van Nieuwenburg. TLN gaat op zoek naar een nieuwe ceo.