Twinkle | Digital Commerce

Jan Linders gaat verder als Albert Heijn

2022-12-14
1000562
  • [nieuws]
  • 1:11

Supermarkt Jan Linders gaat verder als franchiseondernemer van Albert Heijn. Het overgrote deel van de 63 winkels wordt omgebouwd naar Albert Heijn-filialen. De franchiser Jan Linders neemt daarnaast tien winkels van Albert Heijn in het zuiden van Nederland over.

Het distributiecentrum van Jan Linders in Nieuw Bergen wordt ook overgenomen door Albert Heijn. Medewerkers van de filialen zijn vandaag op de hoogte gebracht en blijven werkzaam in de winkels. Volgens ceo Ferry Moolenschot van Jan Linders is de stap nodig vanwege de ‘huidige omstandigheden van verregaande digitalisering en snel veranderde klantverwachtingen.’ Jan Linders had zelf geen webshop, wel is er een taartenbestelservice.

Voor Albert Heijn is de samenwerking een kans om uit te breiden in het zuiden van Nederland. Ceo Marit van Egmond van Albert Heijn: ‘Ik ken Jan Linders als een servicegerichte supermarkt waar altijd een extra stap voor de klant wordt gezet. Die drive in combinatie met de passie voor lekker eten en drinken maakt dat wij heel goed bij elkaar passen. Voor de winkels die overgaan naar franchiseonderneming Jan Linders zorgen we voor een goede begeleiding van onze collega’s. Voor onze klanten blijven dit hun vertrouwde Albert Heijn-winkels met de vertrouwde Albert Heijn-gezichten.’

De deal moet nog wel worden goedgekeurd door de ACM. Naar verwachting zijn alle desbetreffende filialen eind volgend jaar omgebouwd.