Twinkle | Digital Commerce

Curator sleept ondernemer die Miss Etam failliet liet gaan voor de rechter

2022-12-14
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

De curator van modeketen Miss Etam sleept ondernemer Martijn Rozenboom voor de rechter. Die laatste liet de keten, samen met nog drie zusterondernemingen, begin 2021 failliet gaan. Maar dat is volgens de curator niet op een correcte manier gegaan.

De curator eist daarom 4,5 miljoen euro van de ondernemer, bericht NRC. De Nederlandse onderdelen van modegroep FNG gingen in 2020 failliet. Rozenboom startte ze een maand later door, maar enkele maanden werden de onderdelen alsnog failliet verklaard. Volgens curator Nils Reerink zorgde Rozenboom ervoor dat de gemaakte kosten onder vennootschappen vielen die failliet gingen, terwijl de omzet werd behaald in bv’s die wel bleven bestaan. Hierdoor kwamen de inkomsten wel binnen, maar gingen de kosten mee in het faillissement.

Deze ‘faillissementstekorten’, zo’n 4,5 miljoen euro, worden nu teruggeëist door de curator. Volgens Reerink hebben de afgelopen periode meerdere gesprekken plaatsgevonden met de bestuurders van NXT Fashion, de overkoepelende organisatie waar de onderdelen destijds onder vielen. Maar is daar niets uitgekomen. De rechtbank in Amsterdam moet nu uitsluitsel bieden.

De merken Miss Etam, Claudia Strater, Espresso en Promiss, zijn inmiddels weer online doorgestart bij verschillende overkoepelende organisaties.