Twinkle | Digital Commerce

Autonome bezorgrobotbouwer Nuro moet bezuinigen

2022-11-21
1000563
  • [nieuws]
  • 0:51

Nuro, de maker van autonome bezorgwagens, moet 20 procent van het personeel ontslaan. Het bedrijf heeft last van economische tegenwind.

De onderneming werd in 2016 opgericht en groeide vooral de afgelopen jaren hard. Doordat grote retailers wilden stappen in robotbezorging wist het bedrijf al snel grote klanten als Walmart en Kroger aan zich te binden. Ook investeerders wisten het bedrijf goed te vinden. Zo haalde het bedrijf een paar jaar geleden nog bijna een miljard dollar aan groeigeld op.

Maar net als veel andere techbedrijven heeft Nuro het economisch zwaar. Investeerders zijn terughoudend en de industrie heeft te maken met leveringsproblemen en hogere kosten. De medeoprichters Dave Ferguson en Jiajun Zhu steken ondertussen de hand in eigen boezem. ‘Dit resultaat is voor onze rekening: we hebben de omvang van ons team in minder dan twee jaar verdubbeld en onze bedrijfskosten aanzienlijk verhoogd, ervan uitgaande dat het financieringsklimaat sterk zou blijven. Dit was een vergissing.’

Bij Nuro werken ongeveer 300 mensen.