Twinkle | Digital Commerce

Bijna miljard dollar groeigeld voor autonome bezorgwagen

2019-02-12
1000527
  • [nieuws]
  • 0:52

Technologiebedrijf Nuro, bekend van de gelijknamige autonome bezorgwagen, heeft 940 miljoen dollar – omgerekend zo’n 834 miljoen euro - aan groeikapitaal ontvangen.

Nuro ontvangt het geld van het Japanse bedrijf SoftBank, dat zich onder meer bezighoudt met e-commerce. Dat laat de startup weten via Twitter. Nuro ontwikkelt autonome bestelwagentjes die pakketten of maaltijdboxen aan de voordeur kunnen leveren. Onder meer Kroger zag het al zitten in de autonome wagentjes. In augustus vorig jaar deed de Amerikaanse retailer een proef met Nuro.

Met de investering hoopt Nuro de ontwikkeling van de wagentjes te versnellen. De waarde van de Amerikaanse startup wordt nu geschat op 2,7 miljard dollar.

Kroger

Kroger test dus al langer met de Nuro-wagentjes. In de Amerikaanse stad Scottsdale kunnen consumenten boodschappen met de zelfrijdende autootjes laten brengen. Dit kan dezelfde dag of de dag erop. Nuro kan enkele bestellingen tegelijk vervoeren. Het enige dat de consument hoeft te doen, is de bestelling uit het wagentje te halen met een code.