Twinkle | Digital Commerce

FedEx Express investeert verder in elektrisch vervoer in Europa

2022-10-12
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Bezorgbedrijf FedEx Express gaat zes faciliteiten neerzetten in Europa om meer gebruik te kunnen maken van elektrisch vervoer. Onder andere in Amsterdam komt zo’n faciliteit te staan.

Het gaat om in totaal 114 oplaadpunten voor elektrische voertuigen die worden gerealiseerd door Shell Recharge Solutions en worden geïnstalleerd bij ophaal- en afleverstations voor pakketten in Amsterdam en Noord- en Zuid-Londen, Madrid, Parijs en Straatsburg. Ook is er een bestelling gedaan voor zo’n honderd elektrische bestelwagens.

In Amsterdam komen twaalf oplaadpunten te staan, van de 98 nieuwe elektrische bestelwagens gaan er ook 12 naar onze hoofdstad. ‘Als onderdeel van ons streven om tegen 2040 CO2-neutrale operaties te bereiken, nemen we nu de volgende stappen in het verminderen van de CO2-uitstoot, door oude dieselvoertuigen te vervangen met elektrische ophaal- en bezorgvoertuigen’, stelt Erik Uljee, Vice President Ground operations bij FedEx Express Benelux en Nordics. ‘Hoewel onze vestiging in Amsterdam een van de eersten is die profiteert van deze uitrol, biedt dit nieuwe mogelijkheden om duurzamer te werken in de stad en komt dit bovenop de e-bikes die pakketten bezorgen bij huizen in het hart van Amsterdam.’