Twinkle | Digital Commerce

FedEx Express test rijden op waterstof in Utrecht

2024-02-07
1000562
  • 0:53

Bezorger FedEx Express is in Utrecht een proef gestart met een op waterstof aangedreven bestelbus. De test duurt twee weken.

De bestelbus, een Renault Master Van H2-TECH, heeft een bereik van 400 kilometer en kan daarmee gebruikt worden voor dagelijkse bezorgroutes. Het bijvullen van de tanks kan in minder dan 5 minuten met 6 kilogram waterstofgas.

Marius Penninks, VP Ground Operations Benelux, FedEx Express Europe: ‘Het is belangrijk om nieuwsgierig te blijven naar oplossingen die onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen al kunnen verminderen. Waterstof wordt vaak getipt als een toekomstige oplossing, zowel binnen als buiten de transportsector. Deze test bood ons de kans om uit eerste hand ervaring op te doen met een voertuig van dit type, om feedback van onze chauffeurs te horen over de rijervaring, en om eventuele voordelen of beperkingen van de technologie te ontdekken in de context van een logistieke omgeving.’

FedEx Express is op grotere schaal bezig om zijn bezorgvloot te elektrificeren. De opkomst van waterstof als brandstof biedt het bedrijf meer opties.