Twinkle | Digital Commerce

Huub Vermeulen nieuw bestuurslid TBAuctions

2022-09-02
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Huub Vermeulen, voormalig algemeen directeur van bol.com, is benoemd tot non executive lid van het bestuur van TBAuctions, het moederbedrijf van meerdere online veilingplatformen in Nederland.

Vermeulen gaat zich inzetten om de Europese groeidoelstellingen van TBAuctions verder te realiseren. TBAuctions is bekend van platforms als BVA Auctions en Troostwijk Auctions en breidde onlangs zijn portfolio nog uit met de Scandinavische veilingplatformen PS Auction en Bjarøy Group.

Voor Vermeulen is het duurzaamheidsaspect van het bedrijf van belang: ‘Het online platform draagt bij aan de circulaire economie. Producten die beschikbaar komen door bijvoorbeeld fusies, overnames of bedrijfsbeëindigingen en retouren van online aanbieders krijgen via dit platform een nuttig tweede leven. Grondstoffen worden behouden en CO2-uitstoot wordt daarmee beperkt. Dit, in combinatie met de ambitieuze groeiambities op de Europese markt, speekt mij zeer aan. Ik verwacht dat TBAuctions de komende jaren een versnelde groei zal laten zien.’

De board van TBAuctions bestaat door de komst van Vermeulen uit zeven personen. Sinds zijn vertrek eind 2021 bij de Twinkle100-aanvoerder heeft de oud-ceo niet stilgezeten. Zo is hij bij meerdere ondernemingen betrokken.