Twinkle | Digital Commerce

Flink sluit tientallen darkstores in Duitsland om kosten te besparen

2022-09-02
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Flitsbezorger Flink sluit in thuisland Duitsland veertig darkstores. Het bedrijf moet kosten besparen, nu investeerders de hand op de knip houden.

Dat schrijft Gründerszene. Het gaat om tientallen darkstores die bedoeld waren om uit te breiden in Duitse steden waar het al actief is. Door de vestigingen van de hand te doen zou het bedrijf zo’n 2,5 miljoen euro per jaar moeten besparen. De sluiting van de darkstores betekent niet dat het bedrijf zelf ook in Duitsland gaat afschalen. Flink blijft gewoon in dezelfde steden actief, legt een woordvoerder uit aan de Duitse vaktitel. ‘De magazijnen maakten deel uit van onze oorspronkelijke uitbreidingsstrategie voor 2022. We hebben ze aangepast vanwege de macro-economische situatie.’

Volgens de woordvoerder gaat het vooral om vestigingen die nog niet door Flink werden gebruikt, maar klaarstonden voor uitbreiding in bijvoorbeeld Berlijn. Die investeringen kan Flink zich echter niet meer permitteren, nu investeerders niet meer zo staan te springen om in de flitsbezorgers te investeren. Flink zou daarnaast bezig zijn met een groter bezuinigingsplan, waarvan verdere details nog niet bekend zijn. Door de kosten te verlagen zou het bedrijf het tot 2,5 jaar zonder nieuwe financieringsronde moeten kunnen uithouden, klinkt het.