Twinkle | Digital Commerce

Amazon werkt mee aan prototype digitale euro

2022-09-21
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Amazon behoort tot de vijf bedrijven die zijn aangewezen door de Europese Centrale Bank (ECB) om een prototype te ontwikkelen van een digitale euro. De Amerikaanse etailer richt zich daarbij op het gebruik van de munt bij e-commercebetalingen.

Het doel van dit prototype-project is om te testen hoe goed de technologie achter een digitale euro integreert met prototypes die door bedrijven zijn ontwikkeld, zo schrijft de ECB. Amazon werkt daarin samen met vier andere bedrijven: het Spaanse CaixaBank, het Franse Worldline, het Italiaanse Nexi en het European Payments Initiative (EPI). Zij richten zich allemaal op een eigen onderdeel van de testcase: peer-to-peer online betalingen (CaixaBank), peer-to-peer offline betalingen (Worldline), kassabetalingen geïnitieerd door de betaler (EPI) en kassabetalingen geïnitieerd door de begunstigde (Nexi).

De vijf bedrijven zijn gekozen uit 51 aanmeldingen voor de het project na een oproep in april 2022. Volgens de ECB is deze testfase een belangrijk element van het tweejarige onderzoek naar de digitale euro. Wanneer het onderzoek is afgerond, komt er niet meteen een digitale euro. De uiteindelijke ontwikkeling van een dergelijke munt zal daarna nog jaren duren.