Twinkle | Digital Commerce

Rakuten lanceert eigen cryptowallet

2019-04-18
1000562
  • 0:50

Het Japanse e-commerce bedrijf Rakuten lanceert begin juni een cryptowallet. Aanbieders kunnen zich aanmelden om van de portemonnee voor digitale munteenheden gebruik te maken.

Consumenten die over cryptovaluta beschikken kunnen zich inschrijven als ze lid zijn van Rakuten of een bankaccount hebben op de Rakuten Bank. In de wallet kan cryptovaluta opgeslagen worden en dus ook omgewisseld.

Meer cryptovaluta

Met de komst van de wallet wil Rakuten zich richten op het aanvaarden van meerdere cryptovaluta. Eerder nam de e-commercespeler al Bitcoin-platform Everybody’s Bitcoin Inc. over. In 2016 nam het bedrijf nog startup Bitnet, gespecialiseerd in Bitcoin wallets, over. Uiteindelijk is het de bedoeling dat consumenten met verschillende cryptovaluta bij Rakuten’s diensten terecht kunnen. Wanneer dit breed wordt uitgerold is niet duidelijk.

Als afsluiter meldt Rakuten ook dat het bedrijf de wallet op de smartphone beschikbaar wil maken ‘zodat u geld kunt storten en opnemen van het crypto handelsaccount en crypto valuta kunt verhandelen, ongeacht de locatie.’