Twinkle | Digital Commerce

Omzet bol.com daalt in eerste kwartaal

2022-05-12
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

De omzet van bol.com is in het eerste kwartaal van 2022 gedaald met 7 procent, zo blijkt uit de kwartaalcijfers van moederbedrijf Ahold Delhaize.

Vorig jaar wist de webwinkel de omzet nog met een kwart te verhogen. De omzet van de gehele Ahold Delhaize groep, waar ook Albert Heijn en Etos onder vallen, steeg tot 19,8 miljard euro. Dat is 3,6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarbij stegen de Amerikaanse activiteiten van de groep harder dan die in Europa. De nettowinst van de organisatie kwam uit op 546 miljoen euro, een lichte daling ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021 (550 miljoen euro).

In november vorig jaar kondigde Ahold Delhaize een beursgang aan van bol.com. Het moederbedrijf zelf is al jaren beursgenoteerd, maar het platform niet. Frans Muller, ceo van Ahold Delhaize, laat in een toelichting weten dat het bedrijf ‘zeer goede voortgang maakt in de voorbereidingen om bol.com gereed te hebben voor een sub-IPO in de tweede helft van 2022, uiteraard onder voorbehoud van marktomstandigheden en andere factoren.