Twinkle | Digital Commerce

Principeakkoord over nieuwe cao PostNL

2022-05-11
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

PostNL heeft een principeakkoord getekend met vakorganisaties Bond van Post Personeel en CNV over een nieuwe cao voor postbezorgers. Het salaris van bijna 16.500 bezorgers zal met acht procent omhoog gaan.

PostNL voert een structurele loonsverhoging door van vier procent per 1 januari 2023. Die komt bovenop een verhoging van vier procent per 1 januari 2022. Zodra er een definitief akkoord is wordt laatstgenoemde loonsverhoging met terugwerkende kracht ingevoerd. Ook zijn er afspraken gemaakt over de vergoedingen voor de fiets, reiskosten en oplaadvergoedingen voor elektrische vervoermiddelen.

Met FNV is PostNL alleen tot een onderhandelingsresultaat gekomen. Die vakbond wilde dat de loonsverhoging sneller wordt doorgevoerd. FNV-leden kunnen  voor of tegen stemmen, maar, zo laat de vakbond op zijn website weten: het is waarschijnlijk dat de cao met bovengenoemde verbeteringen er sowieso komt. De andere vakbonden zijn volgens de bond zeer tevreden met dit resultaat. ‘Als één van hen tekent geldt de CAO voor alle bezorgers.’

De vakorganisaties leggen de afspraken nu voor aan hun leden. De verwachting is dat de uitkomsten van de ledenraadplegingen van de vakorganisaties op 25 mei 2022 bekend zijn. De cao voor postbezorgers heeft een looptijd van 1 oktober 2021 tot en met 31 december 2023 en geldt voor bijna 16.500 medewerkers.