Twinkle | Digital Commerce

Walmart: dronebezorging in 34 Amerikaanse steden

2022-05-24
1000562
  • [nieuws]
  • 1:15

De Amerikaanse supermarkt Walmart gaat dit jaar vol voor dronebezorging. Het bedrijf breidt zijn bestaande samenwerking met DroneUp, dat voorziet in dronebezorging, fors uit.

Het is de bedoeling dat dit jaar dronebezorging voor 4 miljoen Amerikaanse huishoudens, in 34 steden, in zes staten beschikbaar komt. Walmart wil dit jaar zo’n 1 miljoen pakketjes per drone gaan bezorgen. Consumenten in Arizona, Arkansas, Florida, Texas, Utah en Virginia kunnen daar dit jaar voor kiezen.

Dat werkt als volgt: klanten kunnen tussen 8 uur ’s ochtends en 8 uur ’s avonds een bestelling plaatsen. Ze kunnen uit tienduizenden artikelen kiezen, waaronder broodjes, pampers en pijnstillers. Bezorging vindt plaats binnen het half uur. Klanten betalen 4 dollar extra voor de dronebezorging. Bestellingen mogen niet meer dan omgerekend 4,5 kilo wegen, anders komt de drone niet van de grond.

Walmart en DroneUp hebben de afgelopen maanden honderden tests uitgevoerd en het systeem geperfectioneerd. De dronebezorging kan zo snel worden aangeboden omdat een netwerk aan winkels wordt voorzien van een DroneUp delivery hub. Daar staat een team klaar om de orders in te pakken en de drones te besturen. De bestelling wordt uiteindelijk per kabel naar beneden gehaald, de klant kan deze vervolgens loskoppelen.

De drones worden overigens niet alleen voor bezorging ingezet. Volgens Walmart zullen ze ook een maatschappelijke bijdrage leveren door bedrijven te helpen op het gebied van verzekeringen, onroerend goed maar ook noodhulp. ‘Een lokaal bureau kan bijvoorbeeld samenwerken met DroneUp om de voortgang van de werkzaamheden op locatie te volgen.’