Twinkle | Digital Commerce

About You groeit vooral buiten thuismarkt, terwijl verlies verdubbelt

2022-05-24
1000560
  • [nieuws]
  • 1:19

Modeplatform About You heeft de jaarcijfers over het afgelopen boekjaar gepresenteerd. Daaruit komt naar voren dat de verkopen wel fors toenamen, met bijna de helft naar ruim 1,7 miljard euro. Onder de streep neemt het verlies echter procentueel aanzienlijk harder toe.

Het nettoverlies van het platform kwam vorig jaar uit op 124,4 miljoen euro, tegenover 59,9 miljoen in de min een jaar eerder. About You wijdt dat aan een toename van investeringen, vooral in de Zuid-Europese markt en Scandinavië. Zo begon het bedrijf vorig jaar in Griekenland, Portugal en Noorwegen. Daarnaast werd geïnvesteerd in hubs in Slowakije en wordt nog geïnvesteerd in de logistiek in Polen en Frankrijk.

Door die investeringen zag About You wel een forse groei in die markten. Zo nam de omzet in de RoE (Rest of Europe) met 65,6 procent toe naar 767,7 miljoen euro. De groei in die markten is dermate groot, dat het een kwestie van tijd lijkt voordat thuismarkt DACH niet meer de grootste markt van About You is, daar nam de omzet namelijk met 27,3 procent toe naar 839,9 miljoen euro. De rest van de omzet wordt behaald met de b2b-divisie. Die laatste tak is relatief gezien het meest winstgevend.

‘We zijn voorbereid om de onrustige marktdynamiek te weerstaan’, reageert medeoprichter Tarek Müller. 'Een sterke start van dit jaar en verdere investeringen in onze commerce- en b2b-activiteiten zullen ons helpen naar duurzame groei en verbeterde winstgevendheid.’ Volgens Müller is het de bedoeling komend jaar break-even te zijn.