Twinkle | Digital Commerce

Nieuw in de markt: Il Mandorlo

2022-04-13
1000562
  • [interview]
  • 1:30

‘Alleen thuis wordt het beste eten bereid.’ Daar zijn alle Sicilianen het over eens, weet Jan Willem Engelen. Hij is de oprichter van de nieuwe webshop Il Mandorlo, met als ondertitel: Proef het échte Sicilië.

Tijdens de verschillende keren dat hij Sicilië bezocht voelde Engelen zich steeds sterker aangetrokken tot het eiland. Hij wilde er alles over weten, met name over de eet- en drankcultuur. Dat leidde in februari dit jaar tot de opening van zijn webshop Il Mandorlo, oftewel de amandelboom. Hij verkoopt (vaak biologische) kwaliteitsproducten die 100% van Sicilië komen – er groeien en geproduceerd worden. Ook gedecoreerd Siciliaans aardewerk en Nederlandstalige boeken over koken en reizen op het Italiaanse eiland behoren tot het assortiment. ‘En omdat we zelf veel importeren van kleine bedrijfjes, is het aanbod in de webshop uniek en exclusief’, zegt Engelen. Hij wil zich onderscheiden van concullega’s door de beste klantenservice, door productkennis, door exclusiviteit en door de sfeer van Sicilië goed weer te geven op de foto’s in de webshop. ‘Je proeft niet alleen Sicilië, je beleeft Sicilië’, vindt hij. Verder wil Engelen specialiseren in cadeaupakketten, bijvoorbeeld voor kerst of als relatiegeschenk.

De voorraad is betrekkelijk klein. ‘Bij mijn wijnimporteur kan de voorraad in zijn wijnkelder blijven tot mijn flessen op zijn. En als ik iets anders nodig heb, kan het snel vanuit Sicilië hiernaartoe gestuurd worden. Zo kan ik ook beter inspelen op meer of minder vraag naar bepaalde producten.’ Zelf kijkt de eigenaar nog naar de beste partij voor de bezorging van zijn orders in Nederland.

Om naamsbekendheid te genereren zet Engelen in op SEO en op social media. ‘En ik zie nu al dat ook mond-tot-mondreclame nieuwe klanten brengt.’ Ten slotte zal hij met Il Mandorlo aanwezig zijn op voorjaarsmarkten en dergelijke events.