Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn verhuist Home Shop Center De Meern naar grotere locatie

2022-02-09
1000562
  • [nieuws]
  • 1:00

Albert Heijn heeft besloten zijn Home Shop Center in De Meern te verhuizen naar een locatie verderop in Utrecht. Op die plek is ruimte voor een pand dat anderhalf keer zo groot is en beter kan voldoen aan bepaalde duurzaamheidseisen.

Het HSC in De Meern, waar vanuit online orders voor die regio worden verzonden, werd in 2016 al verbouwd. Volgens Albert Heijn is dat echter niet genoeg, zeker omdat verdere uitbreiding op die locatie niet mogelijk is. En dus is er gekozen om te verhuizen naar een nieuw pand, verderop aan de Kanaaldijk. Dit pand is met 21.000 vierkante meter anderhalf keer zo groot als de huidige locatie, waardoor kan worden opgeschaald naar 50.000 orders per week. Vanaf begin mei moeten de eerste orders vanuit de nieuwe locatie worden verzonden.

Volgens Albert Heijn verhuizen alle 800 medewerkers mee naar de nieuwe locatie. Het HSC blijft dezelfde hubs in Amersfoort, Ede, Nieuwegein en Geldermalsen beleveren. In totaal beschikt de supermarkt over acht van deze HSC’s. De laatste opende vorig jaar, in Roosendaal.