Twinkle | Digital Commerce

Instabox naar Duitsland

2021-12-21
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

De Zweedse bezorger Instabox breidt uit naar Duitsland. Daar gaat het bedrijf van start met groene bezorging en een netwerk aan pakketkluizen. Het is de bedoeling dat in Duitsland snel wordt opgeschaald.

Instabox begint in de omgeving van Berlijn, Hamburg en Noordrijn-Westfalen en wil dit zoals gezegd snel uit gaan breiden. ‘De lancering in Duitsland is een grote stap voor Instabox. De manier waarop we milieubewustzijn combineren met een moeiteloze en snelle klantervaring is iets compleet nieuws op de markt voor pakketbezorging’, stelt Alexis Priftis, oprichter en ceo van Instabox.

Sinds mei dit jaar is Instabox ook in Nederland actief. Die start ging gepaard met de overname van Red je Pakketje, die inmiddels ook de naam draagt van het moederbedrijf. In de landen waar Instabox actief is - naast Nederland zijn dat Zweden, Denemarken en Noorwegen - levert het naar eigen zeggen inmiddels aan miljoenen klanten. Aangesloten retailers bij Instabox zijn onder andere Amazon, Hunkemöller, H&M, Ikea en de Bijenkorf.