Twinkle | Digital Commerce

DHL koopt activa Instabox Nederland en Red Je Pakketje

2022-11-22
1000562
  • [nieuws]
  • 1:26

DHL heeft met de curator van het failliet verklaarde Instabox Nederland en Red Je Pakketje overeenstemming bereikt om de activa van de ondernemingen over te nemen. Het bedrijf neemt onder meer de pakketkluizen over, wat het totaal van DHL op meer dan 5.000 brengt.

DHL Parcel neemt voor een bedrag van ruim 5,5 miljoen euro de pakketkluizen, rolcontainers, computers en sorteermachines van de failliete bedrijven over. Bovendien gaat DHL zich inspannen om zoveel mogelijk medewerkers – die na het faillissement plots zonder baan zaten – aan een nieuwe, passende baan te helpen.

De pakketbezorger heeft in Nederland al een netwerk aan pakketkluizen, maar breidt dat door de overname van de activa fors uit. Instabox heeft in Nederland bijna duizend pakketten al staan of was hier mee bezig. Het deel van de pakketkluizen dat nog niet is geplaatst zal DHL op zich nemen. Het totale netwerk van bemande en onbemande pakketkluizen neemt daardoor toe naar meer dan 5.000.

Wouter van Benten, ceo Benelux van DHL Parcel: ‘Dankzij de overname van de pakketkluizen en andere apparatuur uit de boedel van Instabox en Red Je Pakketje kan DHL de landelijke uitrol van pakketkluizen versnellen. Dat is goed nieuws voor verzenders en ontvangers van pakketten. Daarbij gaan we graag in gesprek met de oud-medewerkers van de failliete bedrijven om te zien of ze hun loopbaan bij DHL kunnen voortzetten. Als werkgever met 18.000 medewerkers in Nederland moet dat goede kans van slagen hebben.’

Voor de oud-werknemers van de recent failliet gegane bedrijven wordt een mobiliteitscentrum ingericht. Daarnaast zullen er in meerdere plaatsen voorlichtingsdagen worden georganiseerd.