Twinkle | Digital Commerce

Instabox Nederland failliet verklaard

2022-11-10
1000558
  • [nieuws]
  • 1:21

Bezorgdienst Instabox Nederland is door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Datzelfde geldt voor Red je Pakketje, dat eerder door Instabox werd overgenomen.

Instabox kwam halverwege vorig jaar naar Nederland en nam bij zijn intrede meteen Red je Pakketje over. Onlangs werd bekend dat het bedrijf ging fuseren met de eveneens Zweedse bezorgdienst Budbee. Onlangs kregen beide bedrijven groen licht voor die fusie. De twee ondernemingen gaan verder als Instabee.

Wat het uitgesproken faillissement betekent voor de activiteiten in Nederland is vooralsnog onduidelijk. Aan Emerce laat een woordvoerder weten dat het faillissement losstaat van de fusie. Voor medewerkers betekent het faillissement dat zij op zoek moeten naar een nieuwe baan. 

Op de site meldt Instabox dat de curator de verantwoordelijkheid voor het bedrijf heeft overgenomen en dat klanten die een levering van Instabox verwachten contact met de webshop waarbij een bestelling is geplaatst moeten opnemen. Ook is het niet bekend wat het faillissement voor de huidige aangesloten webshops van Instabox betekent.

In Nederland zijn nog meer bezorgspecialisten actief, waaronder Trunkrs, Brenger en Hurby.

*Update 10 november: reactie Budbee

In een reactie laat Budbee weten de impact op medewerkers, merchants en partners door de stopzetting van de Nederlandse activiteiten van Instabox te betreuren. ‘Maar we willen benadrukken dat dit volledig los staat van Budbee. In Nederland groeit Budbee hard en blijven we investeren terwijl we kunnen bouwen op een gezonde financiële basis.’

*Update 10 november: doorstart wordt onderzocht

De curator van de failliet verklaarde bedrijven onderzoekt momenteel een doorstart. Gisteren is aan alle 984 medewerkers van de betrokken vennootschappen ontslag aangezegd. Er hebben zich al geïnteresseerde partijen gemeld.