Twinkle | Digital Commerce

Visma neemt e-commerceplatform Mijnwebwinkel over

2021-11-04
1000562
  • [nieuws]
  • 0:51

Visma vergroot zijn positie op de e-commercemarket met de overname van Mijnwebwinkel. Het platform, waarmee mkb-bedrijven eenvoudig een webshop kunnen opzetten, zal als zelfstandige organisatie voortbestaan, waarbij wordt samengewerkt met de andere Visma-bedrijven in het mkb-ecosysteem.

Voor Visma is de overname interessant omdat Mijnwebwinkel een goede combinatie vormt met zijn boekhoudsoftware en de voorraadbeheersoftware Brincr. ‘Mijnwebwinkel is mooie software waarmee ondernemers een gebruiksvriendelijke webshop opzetten, zonder dat technische kennis vereist is’, meldt John Reynders, area director Benelux bij Visma. ‘Al die ondernemers voeren ook een boekhouding en voorraadbeheer, dus dat biedt mooie kansen om hen onze andere bedrijfssoftware voor bijvoorbeeld boekhouding, voorraadbeheer en hr- en salarissoftware aan te bieden.’

De Mijnwebwinkel software is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. Het bedrijf werd in 2005 opgericht en verwerkt volgens Visma dagelijks tienduizenden orders die goed zijn voor zo'n 300 miljoen euro omzet paar jaar.