Twinkle | Digital Commerce

Moeder EasyToys verleidt Christine le Duc

2021-09-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:27

Erotiekbedrijf Christine le Duc is overgenomen door de nieuw opgerichte EQOM Group. Onder die groep valt ook EDC Retail, het moederbedrijf van EasyToys.

Dat laat het bedrijf weten. Ook de Noorse marktleider in de verkoop van seksspeeltjes, Kondomeriet is vandaag overgenomen. Een overnamebedrag is, zowel bij Kondomeriet als Christine le Duc, niet bekendgemaakt.

EDC Retail en erotiekgroothandel Eropartners Distribution kondigden begin dit jaar een samenwerking aan. Sinds die tijd maken beide bedrijven ook deel uit van de EQOM Group. Directeur Eric Idema van EDC Retail is ook voorzitter van die groep. ‘Het nieuwe consortium stelt ons in staat om straks wereldwijd te kunnen blijven anticiperen op de toenemende interesse in sexual wellness-producten zoals seksspeeltjes.’

Door de overname kan de groep zich ook richten op een omnichannel strategie. Christine le Duc beschikt over vijf winkels, Kondomeriet heeft er negen in Noorwegen. De omzet van de EQOM Group stijgt door de overname naar 160 miljoen euro in 2021. De afzonderlijke bedrijven blijven onder dezelfde merknamen actief. Uiteindelijk mikt het bedrijf op een omzet van een half miljard euro in 2025.

Idema benadrukt het belang van samenwerken in de erotiekretail. ‘Europa is groot genoeg voor ons allemaal. In plaats van met elkaar te concurreren werk ik liever samen en wissel ik kennis uit zodat we elkaar kunnen versterken en sexual wellness naar een hoger niveau kunnen tillen.’ Volgens ceo Audrey van Ham van Christine le Duc was het bedrijf toe aan een vergrotingsslag. ‘Het bewezen ondernemerschap en de financiële slagkracht van de EQOM Group zal ons in staat stellen verder uit te groeien.’

Eerder, in 2019, nam EDC Retail ook al de online activiteiten van Beate Uhse over. Toen het bedrijf begin dit jaar een financiële injectie bekendmaakte, liet het ook weten door te willen groeien naar een wereldspeler.