Twinkle | Digital Commerce

Budbee start met zaterdagbezorging

2021-10-14
1000562
  • 0:58

De van oorsprong Zweedse pakketbezorger Budbee breidt zijn service uit met bezorging op zaterdag.

Eerder bood het technologiebedrijf enkel pakketten doordeweeks aan. Vanaf nu kunnen Nederlandse consumenten die een online aankoop doen bij onder andere H&M en The Good Roll kiezen voor een levering op zaterdagen tussen 14.00 uur en 19.00 uur.

Jørgen Höppener, general manager Benelux bij Budbee, vertelt in een persbericht: ‘Onze data laten zien dat er veel vraag is naar bezorging op zaterdag. We zien dat steeds meer consumenten kiezen voor een groene bezorging en wensen dat ook in het weekend. Ik ben dan ook erg blij dat we onze service kunnen uitbreiden naar zaterdag, niet in de laatste plaats voor bedrijven die met ons samenwerken en hierdoor aan de toegenomen vraag van online verkopen kunnen voldoen.’

Budbee, dat in Nederland inmiddels twee jaar actief is, heeft de ambitie om begin 2022 volledig fossielvrij te bezorgen. Door het algoritme van Budbee is het mogelijk om realtime te communiceren met de bezorger van het pakket via de app of de tracking link. Daardoor kan de gewenste levertijd nog op de dag zelf worden aangepast.

Lees ook: Budbee: 'We zien echt toekomst voor pakketautomaten'